dimarts, 24 d’abril del 2018

L'EXPERIÈNCIA CONTA



"L'experiència conta (o compta)" és el nou projecte comú a tots els centres de "La ràdio a l'escola". 

Aquest curs 2017-2018 s'han incorporat al grup els CEIP Can Misses, Sa Joveria, l'Urgell, i els IES Sa Colomina, Balàfia i sa Blanca dona. Continuen els CEIPs Santa Gertrudis, Puig den Valls, s'Olivera i l'IES Sa Serra i Sant Agustí. 

"L'experiència conta (o compta)" pretén relacionar, dins i fora de les nostres aules, als nostres joves amb els nostres majors. Volem posar en valor tant als uns com als altres, facilitar un espai per a la conversa amable on els grans poden aprendre del petits i a l'enrevés. 

Continuant en la nostra mirada sobre l'alumnat, la seqüència didàctica que hem construït és la que podeu consultar i utilitzar, si us pareix, al següent enllaç Seqüència didàctica l'experiència conta

El primer programa "L'experiència conta" l'ha realitzat el CEIP Puig den Valls amb la col·laboració de l'IES Balàfia. 

Ens agradaria destacar les activitats motivacionals per a iniciar el projecte amb els infants, són les següents i les trobem precioses: 

Activitats motivacionals específiques:
“La capsa”: es recullen objectes personals dels vells i es duen dins d’una capsa a l’aula. Es van traient objectes i l’alumnat va fent hipòtesis respecte a com serà aquesta persona, què fa, què ha fet...
Una modificació de “la capsa” podria ser “La veu”, en compte de dur un objecte es du el tall de veu de les persones explicant alguna cosa.
L’alumnat enregistrarà aquestes hipòtesi per fer el contrast quan coneguin a la gent gran.


Al següent enllaç trobareu el vídeo de la recepció al CEIP Puig den Valls de la capsa del seu major. 




Aquest és el primer programa que hem emés aquest curs a l'espai radiofònic cedit per "Onda Cero" en el seu temps per a les Pitiüeses, conduïnt per la nostra estimada Inma. Us deixem unes fotos amb els protagonistes presentant el programa a l'estudi d'Onda Cero a Eivissa. 



I, finalment, podeu escoltar el programa fent click aqui.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada